Sobre mi

Vaig néixer a Barcelona l'any 1958, tot i que des del 1980 resideix a Tossa de Mar ( Girona). Des de molt jove va començar la meva comunió amb la natura. El " escoltisme " em va ensenyar molts valores, entre ells el amor a la natura Com que no volia portar-me la imatge només a la meva ment, em vaig aficionar a la fotografia, i vaig cursar tres anys d'aquesta especialitat a l'escola de Joaquin Muntaner a Barcelona ( per aquell llavors era un gran referent , doncs no existia a la Universitat com a tal ).

Després d'uns anys en la fotografia analògica, comprant els negatius a metres, cremant paper fotogràfic a l'improvisat laboratori del bany de casa dels meus pares, i de fer mil barbaritats, el trasllat a Tossa de Mar i les circumstàncies familiars que li van seguir, va fer que la meva gran afició quedés aparcada.

Molts, massa anys després, una vegada ja els meus fills van ser més grans i una major tranquil·litat a la feina m’ho va  permetre, vaig començar de nou a desenvolupar la meva gran afició, tot i que ja en l'era digital, per la qual cosa vaig haver d'aprendre moltes coses de nou.

Els viatges i la natura són la meva gran passió , i a ells els dedico tot el temps i l'esforç econòmic que puc, doncs un ja va tenint una edat i vull aprofitar al màxim la meva " segona joventut ".

He tingut la gran sort de poder viatjar i fotografiar la seva naturalesa a molts països, en alguns en moltes ocasions ( Svalbard, Noruega, Finlàndia, Polònia, Canada, EUA, Alaska, Argentina, Japó, Tanzània, Islas Malvinas,etc.. ) .

És per això que en aquesta web només podràs veure fotografia de natura, i he pensat que la millor manera és ordenar-la per llocs o treballs i no per temes. També hi ha una galeria de projectes en els quals treballo o encara estic treballant.

Vaig llegir en algun lloc que els viatges tenen tres parts molt emocionants: quan els somnies o els programes, quan els fas, i quan els recordes. La fotografia ajuda molt a aquesta tercera part.

Espero que t’agradin les meves fotografies, però sobretot , que en elles trobis l'amor que jo sento per la natura, i entenguis l'important que és per a tots nosaltres.


 "M'ho van explicar i ho vaig oblidar. Ho vaig veure i ho vaig entendre. Ho vaig fer i ho vaig aprendre." (Confuci, 551-479 a. C.)Miquel Angel Artús Illana  - Fotografia

Miquel Angel Artús Illana - Nature Photography

Me lo contaron y lo olvidé. Lo vi y lo entendí. Lo hice y lo aprendí." (Confucio, 551-479 a. C.)
entreu
@ miquel angel artús illana creat en Bluekea